Då var det dags att ytterligare variera receptet på frikadeller och kycklingbiffar. Mozzarella förekommer i barnmatsburkar av olika fabrikat som exempelvis Hipp och Semper. Mozarella verkar uppskattas av små munnar. Detta recept använder en perforerad insats, har du ingen och får till det ändå, skriv gärna en kommentar och berätta!
Ingredienser, ger 15 stycken mozzarellabiffar
- 0,25 finhackad gul lök, resten kan med fördel användas i vattnet
- 125 gram mozzarella
- 400 gram köttfärs, gärna ekologisk köttfärs eller viltfärs
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl grädde
- 1 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 msk basilika
- Svartpeppar, krydda försiktigt.
Tillredning
- Smula mozzarellan till småbitar i en skål.
- Blanda ner övriga ingredienser.
- Fyll tryckkokaren med vatten till lägsta nivå, finns ingen sådan häll i en liter.
- Lägg gärna i några pepparkorn, gul lök eller krossad vitlök i vattnet för att ge biffarna lite extra smak.
- Forma små biffar av smeten, lägg ner dem i den perforerade insatsen. Lägg dem inte för trångt, gör hellre biffarna i flera omgångar.
- När vattnet kokar, ställ ner insatsen i tryckkokaren, sätt på locket.
- Koka på högsta tryck i tre minuter.
- Ställ tryckkokaren åt sidan, låt trycket sjunka. För att påskynda detta kan man spola kallt vatten över locket.
- Ta ut mozzarellabiffarna ur tryckkokaren, lägg i nya, koka tre minuter och så vidare tills all smet är slut.
Om ingredienserna
Ägg innehåller mycket protein och fett samt d-vitamin, e-vitamin, kalcium, järn samt zink.
Köttfärsen ger ett bra tillskott av protein och fett, fettet är av typen mättat. Hur fettfördelningen i köttet är beror på vad djuret blivit uppfött på för foder. Ett djur som fått beta gräs innehåller en mycket bättre fettsammansättning. Ytterligare en anledning till att välja ekologiskt eller kanske älgkött till biffarna?
Kommentera gärna receptet.
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar