Det har inte blivit så mycket barnmat lagad som det var tänkt från början. Frikadellerna har varit uppskattade, detta recept ger variation då kycklingfärs används. Kycklingbiffarna tryckkokas med en perforerad insats, ett mycket bra tillbehör för din tryckkokare.

Ingredienser

  • 2 msk ströbröd
  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 ägg, gärna ekologiskt eller ett omega-3 ägg
  • 0,5 dl ekologisk grädde
  • 0,5 dl standardmjölk
  • 1 msk torkade örter, denna gång blev det pizzakrydda. Testa gärna med färska örter som basilika eller persilja.
  • Vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna
  2. Forma smeten till små runda platta biffar.
  3. Häll i vatten till tryckkokarens lägsta nivå, finns ingen sådan använd en liter.
  4. Koka upp vatten i tryckkokaren, lägg gärna ner några pepparkorn, lite lök och en krossad vitlöksklyfta som får koka med i vattnet för att ge lite mer smak till kycklingbiffarna.
  5. Lägg kycklingbiffarna i den perforerade insatsen. Lägg dem inte för trångt.
  6. Koka på högsta tryck i 4 minuter.
  7. Ta tryckkokaren åt sidan. För att få trycket att sjunka lite fortare kan man spola kallt vatten över locket.
  8. När trycket har sjunkit så att locket kan öppnas, ta ut insatsen och lägg biffarna på en tallrik för svalning.
  9. Lägg i nya biffar i den perforerade insatsen, kontrollera att det finns tillräckligt med vatten och börja om på steg 6 tills all smet är slut. Denna sats blev tre omgångar i en perforerad insats med en diameter på 22 centimeter i en tryckkokare av märket WMF på 6,5 liter.

Serveringsförslag

Dessa biffar kan serveras som de är med pasta och ärtor. För att variera kan man göra en äggröra beståendes av ett ägg, en kycklingbiff och lite pasta som värms upp till en äggröra.

Om ingredienserna

Ägg innehåller mycket protein,  fett, d-vitamin, e-vitamin, kalcium, järn och zink. Används omega-3 ägg innehåller äggulan extra högra halter av de vikiga omega-3-fettsyrorna EPA (eicosapentaenoic acid), DHA (docosahexaenoic acid) och DPA (docosapentaenoic acid).

Detta recept innehåller lika delar standardmjölk och grädde, vill man öka kalorimängden kan mjölken ersättas av grädde.

Kommentera gärna receptet.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik