Att laga barnmat är enkelt, uppskattat och ger nyttig och välsmakande mat där man själv har möjlighet att påverka råvarornas kvalitet. De flesta barnmatsgrytor har endast en koktid på fem minuter. Vitlök och Salvia passar underbart till lamm, rotfrukterna tillför en bra konsistens, mineraler och fibrer.

Barnmat - Lammgryta med ris
Ingredienser
- 200 gram lammfärs
- En deciliter ris av valfri sort
- Två potatisar
- En palsternacka
- En krossad vitlöksklyfta
- En gnutta nymalen svartpeppar
- Ett par kryddmått Salvia eller annan ört
Tillredning
- Skala potatis, paltersnacka och vitlök.
- Skär rotfrukterna i cemtimetertjocka slantar för att reducera koktiden.
- Lägg ner alla ingredienser i tryckkokaren.
- Rör om ordentligt och koka på högsta tryck i fem minuter.
- Låt svalna.
- Servera och frys in det som inte går åt i portionsförpackningar.
Vad tyckte din middagsgäst? Kommentera gärna receptet och dela det på Facebook!
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar