Fisk är nyttigt och innehåller mycket Omega-3 fettsyror (EPA, DHA samt PDA), perfekt näring för ett växande barn. Att tänka på är att det kan vara värt att investera i ekologisk lax, skillnaden mellan den och den vanliga odlade är att det inte tillsätts nitrit för att ge laxen en onaturligt röd och fin färg. Ekologisk lax får ett foder baserat på andra fiskar av arter som inte används som matfisk, detta ger högre halter av de essentiella fettsyrorna. Läste att det kan handla om uppemot dubbla mängden!

Laxbullar i tryckkokare
Ingredienser, ger cirka 20 laxbullar
- 400 gram färsk lax utan skinn
- 3 msk potatismjöl
- en knivsudd vitpeppar
- 2 dl mjölk kan delvis ersättas med grädde
- 0,5 dl grädde
- 0,5 tsk torkad dill
- Om barnet är över ett år kan man tillsätta en liten gnutta salt, eller lite buljong i vattnet. Använd dock en utan smakförstärkare och jästextrakt, dessa är svår att hitta.

Laxsmeten innan tryckkokning
Tillagning
- Lägg ned ingredienserna i en mixer, mixa till en slät konsistens.
- Häll i två till tre liter vatten i tryckkokaren, koka upp utan lock. Tillsätt gärna ett par pepparkorn i vattnet för att ge lite extra smak.
- När vattnet kokar, lägg ner laxbullarna i det kokande vattnet.
- Koka på högsta tryck i 2 minuter.
- Låt trycket sjunka.
- Servera och/eller frys in.
Receptet är inspirerat av detta recept.
Om ingredienserna
Lax innehåller massor med nyttiga fettsyror av typen Omega-3 (Epa, Dha, Ppa)
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Anette
Hej!
Det där lätt gott! Jag lagar själv barnmat, till en niomånaders liten kille som är lycklig över mina äventyr i köket. Tryckkokare kanske är nästa investering, det verkar ju jättebra.
/ Anette
Fredrik
Hej Anette,
Kollade precis på din sida, thaigrytan verkar god. När/om du köper en tryckkokare får du gärna dela med dig av något recept.
Det är bra med tryckkokare, dels att koktiden blir kortare, men det kanske inte är det viktigaste när det gäller laxbullar. Att smaker och näring bevaras bättre är däremot stora fördelar. Tycker faktiskt själv att dessa laxbullar är goda, skulle jag ha i mer salt skulle jag kunna äta dem själv.
/Fredrik