Pytt i panna som med fördel kan gräddstuvas. Denna variant innehåller potatis och jordärtskocka, men det går bra med andra rotfrukter med som palsternacka, morot och kålrot. Detta recept lagas med perforerad insats.

Barnmat - Pytt i panna
Ingredienser (Ger drygt 6dl)
- 500gram rotfrukter (300gram potatis, 200gram jordärtskocka)
- 3msk gul lök (resten av löken kan användas i vattnet).
- Kokosfett eller smör till stekning
- 200gram stekt köttfärs
- svartpeppar
- Grädde
Tillredning
- Stek köttfärsen i kokosfett på låg värme
- Häll i en liter vatten i tryckkokaren, lägg ner löken som blev över och svartpeppar. Låt koka upp.
- Skala potatis och jordärtskocka och skär därefter i centimeterstora tärningar.
- Lägg ner potatis, jordärtskocka, stekt köttfärs och 3msk gul lök i den perforerade insatsen.
- Stäng igen locket på tryckkokaren och koka i 4 minuter på högsta tryck.
- Ställ tryckkokaren åt sidan, låt trycket sjunka.
- Mosa eller mixa innehållet.
- Tillsätt 2dl vatten (0,5dl kan ersättas med grädde).
- Koka upp i tryckokare/kastrull, späd till lagom konsisten.
- Servera eller låt svalna och frys in.
Om ingredienserna
Rotfrukter är nyttigt, innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. Lök innehåller mycket quercetin, en antioxidant. Grädde innehåller fett, något som är viktigt för barn. Jag brukar ofta tillsätta en tesked kallpressad rapsolja vid servering av barnmat, oavsett om det är egenlagad eller köpt på burk.
Smaklig spis!
/Fredrik
Lämna ett svar