Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Barnmat – Tryckkokt torsk

Barmat är enkelt och roligt att laga själv. Ibland har man inte så mycket tid, då är det perfekt att tryckkoka torsk, det går på ett par minuter. Fisken kan serveras med potatis, ris, pasta eller som på videon, potatismos. I detta recept använder jag en perforerad insats till tryckkokaren.

Emelie äter tryckkokt torsk

Emelie äter tryckkokt torsk

Ingredienser

  • Torskfilé (annan fisk fungerar också).
  • Örter, exempelvis lite färsk gräslök
  • Ett par vrid på vitpepparkvarnen

Tillredning

  1. Häll i vatten en liten bit ovanför din tryckkokares minimum-nivå, cirka 3-4 deciliter.
  2. Låt vattnet koka upp. Vänta med att stoppa i fisken.
  3. Lägg fisken i den perforerade insatsen, lägg på örterna och pepparn.
  4. När vattnet kokar kraftigt, sätt ner den perforerade insatsen och stäng sedan locket.
  5. Koka på högsta tryck en minut eller två. Är fisken inte helt tinad eller fryst, förläng koktiden med någon minut.
  6. Servera med tillbehör, exempelvis potatismos utan salt och en klick creme fraiche, mycket uppskattat! Koka gärna lite extra och servera dagen efter. Tänk på att inte frysa in fisk som redan varit fryst. Används färsk fisk kan den frysas in.

 

Om fisk

Fisk innehåller nyttigt fett och har en mjuk konsistens som passar utmärkt när man inte har så många tänder. Feta fiskar som lax och tonfisk innehåller mest omega-3.

Kommentera gärna receptet.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Familjen Durands Pot-au-feu

Nästa

Leverans av WMF Perfect Plus

2 Kommentarer

  1. Tomas

    Hur ska man tänka angående insatser?
    Antar att det tillagas lika bra oavsett om maten ligger i vattnet eller i en insats ovanför vattnet (?).
    Är insatsen till för att (bortsett från att separera olika ingredienser) man inte ska laka ut smaker och näringsämnen i vattnet?

    Om jag ska koka potatis, är det då rätt att lägga potatisen i insatsen?

  2. Det kan ta lite längre tid att ångtryckkoka exempelvis potatis. Tycker dock att den blir bättre i konsistensen och spricker mindre. Jag tryckkokar oftast potatis för att göra potatismos, då spelar det inte så stor roll om den spricker lite.

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén