Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

BBQ-såser från Walden Farms

Helt kalorifria bbq-såser från Walden Farms, hittade dem i Gymgrossistens sortiment. Perfekt för personer som vill hålla nere på kolhydrater som barbequsåser annars är fyllda av både i form utav honung och socker. Dessa såser innehåller som sagt inga kalorier och är sötade med sukralos. Det pågår en debatt om sötningsmedel och själv har jag tidigare varit restriktiv, men kan inte kalla mig det längre. Sukralos är samma sötningsmedel som används i Cola Light.

Walden Farms kalorifria bbq-såser

Walden Farms kalorifria bbq-såser

Såserna finns i fyra smaker, Original, Honey, Hickory och Thick’n Spicy. Huvudbeståndsdelen är vatten och förvånande nog är bbq-såserna inte fyllda med e-nummer. Denna artikel fokuserar på smaken och inte innehållet.

Hickory Smoked

Kraftig lukt och smak av rök. En god sås som skulle kunnat vara tjockare i konsistensen. Sweet Baby Ray´s och liknande grillsåser är godare, men denna är förvånande god sett till den totala avsaknaden av socker. Perfekt att hälla över exempelvis Pulled Pork.

Honey

 

Thick & Spicy

Riktigt stark sås med en tydlig röksmak. Den var inte alls tjockare i konsistensen än Hickory Smoked, nästan tunnare. Nästan lite för mycket styrka i för min smak, men perfekt att göra en sås genom att blanda ett par matskedar sås med en burk creme fraiche.

Original

 

Kommer fylla på med information vartefter jag smakar av såserna.

/Fredrik

 

Föregående

Tryckkokare i guld!

Nästa

Pulled pork

2 Kommentarer

  1. jens persson

    Hej, en liten nitpick sukralos används inte längre i Cola Light, utan man har gått tillbaka till apartam som användes tidigare 🙂

    Liten andrahandsreferens om bytet:
    http://tankebrott.nu/2009/03/16/skeptikerskolan-del-4-aspartam/#comment-1439

  2. Tack för påpekandet. Vet inte vad som är bäst att söta med, eller egentligen är nog minst dåligt mer korrekt. När det gäller dessa såser är det givetvis godare att göra egen med honung och rörsocker, men för att vara kalorifria är smaken fantastisk. /Fredrik

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén