Brysselkål passar fint som tillbehör till flera maträtter, exempelvis på julbordet. Brysselkålen blir klar på tre minuter i tryckkokaren och innehåller massor med nyttigheter.

Brysselkål i tryckkokare

Brysselkål i tryckkokare

Tillagning

  1. Rensa brysselkålen genom att ta bort de yttre bladen.
  2. Skölj dem i kallt vatten.
  3. Lägg ner i tryckkokaren, salta vattnet lätt.
  4. Koka på högsta tryck i tre minuter.
  5. Servera, eller ställ undan och värm innan servering.

Om Brysselkål

Brysselkål innehåller antioxidanten C-vitamin, folsyra och fibrer. Läs mer om brysselkål på Wikipedia.

Näringsvärde per 100 gram brysselkål:

Energi 33,6 kcal Energiprocent E%
Protein 4 g 48 E%
Fett 0,4 g 10 E%
Mättade fettsyror 0,06 g
Kolhydrater 3,5 g 42 E%
Fibrer 4,5 g
C-vitamin 74 mg
Folat 123 mcg
Järn 0,9 mg
Zink 0,3 mg
Kalcium 26 mg

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik