Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Danskens pulled pork

Stort tack till Troels för en dansk infallsvinkel på Pulled Pork!

Ingredienser danskens pulled pork

Ingredienser danskens pulled pork

Ingredienser

  • 1200g fläskkarré
  • 200ml grädde
  • 250g bbq sauce
  • 100 ml vatten
  • 33 cl öl valfri ale
  • 1 tomat
  • 1 lök
  • 0,5 vitlök
  • salt och pepper

Tillredning

Tryckkoka alla ingredienser i 1,5 timme. Man kan använda en perforerad insats för att minska risken för att ingredienserna bränner fast i botten. Vätskan i receptet täcker ungefär hälften av köttet.

Efter tryckkokningen kan man med fördel hälla vätskan över köttet för att ge extra smak och saft.

 

Danskens Pulled Pork - serveringsförslag

Danskens Pulled Pork – serveringsförslag

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Jennys Tryckkokar-Chili

Nästa

Grillad högrev

2 Kommentarer

  1. Karin Larsson

    Har just tryckkokat revbensspjäll. Blev perfekt och glasen blev jättegod. Har trycktkokt i många år ca 25;) En av mina favoriter är köttfärslimpa och då har jag potatisen överst. Återkommer med recept, god jul!!

  2. Hejsan! Vad roligt! Ser fram emot ett recept på köttfärslimpa med potatis i samma kok.

    God Fortsättning! (I efterskott)

    Mvh
    /Fredrik

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén