Fläskben passar perfekt för tryckkokning. På 40 minuter ramlar köttet av benen och man kan enkelt plocka bort det. Här har vi plockat rent köttet från benen och sedan stekt dem på en Murriika. Påminde en del om gyros, fast godare!

Fläskben á la gyros
Ett tips är att använda slattar av lök och rotfrukter som blivit över vid en annan måltid. Brukar passa på att spara dem som alternativ till buljong i långkoket.
Ingredienser
- 1kg fläskben
- 1 Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 Morot
- 5-10 Svartpepparkorn (kryddpeppar är att föredra men de var slut)
- 2 Lagerblad
- 1,5 matsked salt
- Vatten så att det precis täcker fläskbenen

Gyros på fläskben
Tillredning
- Lägg ned fläskben och allt det andra i tryckkokaren.
- Koka på högsta tryck i 40 minuter.
- Låt innehållet svalna tills det är ljummet.
- Plocka av köttet från benen.
- Fonden kan sparas och kan med fördel reduceras.
- Köttet kan ätas som det är men det var gott att fräsa på det och serveras med Maxad ratatouille och tagliatelle.
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar