Då var det detta år till ända. I år tryckkokades i vanlig ordning en del julmat, något jag är extra nöjd med är julskinkan som detta år kokades i Ginger Ale. Den blev både saftig och välsmakande! Inför denna jul tryckkokades:

  1. Tomtegröt. Risgrynsgröt är verkligen uppskattat av barnen och något som verkligen är perfekt för tryckkokning. Sätt gärna guldkant på tillvaron genom att tillsätta en kanelstång.
  2. Julskinka. Tidigare år har jag överlåtit kokningen av julskinkan på livsmedelsindustrin, att tryckkoka den själv är både en trevlig aktivitet och en smakupplevelse!
  3. Rödkål. Varför köpa färdig på burk när denna läckerhet kan tillagas på nolltid i tryckkokaren? Märkte detta år att kryddningen skulle behöva spetsas till lite inför nästa år. Uppdatering kommer!
  4. Janssons frestelse. En av mina absoluta favoriter, förkokning ger extra smak och sparar tid. Tyckte dock att det blev för lite smak av ansjovis, mer av det till nästa år. Koktiden bör också reduceras då potatisen blir lite för mosig på fem minuter, tre är mer lagom.

God fortsättning på tryckkokandet!

/Fredrik