Många säger att grillat är godast, jag vill påstå att för-tryckkokat och sedan grillat är godast!

Tryckkokt högrev i bit - skivad, glaserad och grillad

Tryckkokt högrev i bit – skivad, glaserad och grillad

Denna rätt kan med fördel föberedas dagen innan för att sedan göra klart på 15-20 minuter. Högreven kokas i bit med kryddor/buljong och får sedan svalna i kokvätskan. När det är dags skivas den upp, penslas med glace och grillas sedan tills den får fin färg och blir varm. Jag serverade med ris och det var lagom att börja grilla samtidigt som riset började koka. Nej, jag tryckkokade inte riset, har bara med en tryckkokare på semestern. 🙂

Ta en större bit högrev, helst 1,5kg och tryckkoka den i en timme. En mindre bit fungerar också. Körde 40 minuter på en bit på ett kg, men skulle snarare rekommendera 45 minuter för ett kilo.

Biten kan kokas i vatten, men använd gärna Root Beer. Viktigt att salta vattnet ordentligt eller att använda buljong. Jag brukar också kasta ned en gul lök, ett par vitlöksklyftor och en morot. Varför inte göra din egen marinad/glace?

Det fungerar också att istället för att grilla köra den skivade högreven i ugnen, men kom ihåg att för-tryckkokat och sedan grillat är godast!

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik