Högrev är en personlig favorit i grytor, den går också utmärkt att koka i bit. Nackdelen är att koktiden blir ungefär det dubbla, men den sköter sig på egen hand i tryckkokaren. Praktiskt att endast koka upp den i bit med rotfrukter och kryddor. Vill man sätta guldkant på högreven/tillvaron kan man med fördel göra en Pot Au Feu, detta recept kräver dock mindre förberedelser samt ingredienser.
Den färdiga högreven kan också skivas och sedan grillas.

Tryckkokt högrev i bit
Ingredienser
- Högrev i bit 1-1,5kg. Vid större bitar kan koktiden behöva förlängas.
- 2-3 msk buljong, en personlig favorit är Renée Voltaires Lantbuljong. Buljongtärningar av annat fabrikat fungerar också.
- En gul lök, skalad och skuren i fyra bitar.
- Två morätter skalade och skurna i stora bitar
- En palsternacka, skalad och skuren i stora bitar.
- Ett par-tre vitlöksklyftor
- Vatten så att det precis täcker köttet 5-10 dl

Högrev i bit
Tillredning
- Vid behov, putsa köttet grovt. Lite fett och bindväv är ingen fara, det kokar bort en del.
- Lägg ner köttbiten och alla ingredienser i tryckkokaren
- Stäng igen och koka på högsta tryck i en timme. Om köttbiten är mycket stor/tjock kan koktiden behöva förlängas.
- Stäng av plattan och ställ tryckkokaren åt sidan, låt svalna i tio minuter.
- Om tryck är kvar, spola försiktigt med kallvatten eller vänta en stund till.
- Ska den inte ätas direkt, låt svalna i kokvattnet.
- Servera med valfria tillbehör, exempelvis ris, potatis eller varför inte potatismos?
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Björn "Nordan" Nordin
Jag vill ha ett recept på att koka Höna/Höns i Tryckkokare ! Hittar ingenstans !
Mvh. Nordan
Eva Sohlberg
Självklart gör man en jättegod köttsoppa med rotsaker och vitkål på kokspadet. Tryckkokas 20 min.