Stort tack till Jenny för ett riktigt bra recept! Tog bilden när jag testade att laga rätten själv, antar att jag borde ha finfördelat köttet mer. Oavsett, det var riktigt gott och första gången jag har choklad i mat.

Jenny´s tryckkokar-chili
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 1 burk krossade tomater
- En stor gul lök
- En chipotle- chili
- En vanlig röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- ½ flaska porter
- 100 gram mörk choklad av bra kvalité
- ½ msk chilipulver av valfritt slag. Tex chipotle
- 2 msk Oxbuljong
- 1 msk Svartpeppar
- 1 msk Salt
- Eventuellt 1 tsk koriander och 1 msk koriander
Tillredning
- Skär köttet i mindre bitar (4-5 bitar)
- Skär löken i halvmånar
- Rensa chipotle och chili
- Lägg ner allt i tryckkockaren
- Fyll på med tomater, porter , buljong, vitlök och kryddor
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i den
- Sätt på locket och få igång trycket
- Tryckkoka på högsta tryck i en timme. Kan med fördel köras 1,5 timmar också!

Jenny dokumenterar matlagningen – bra!
Smaklig spis!
/Jenny
Staffan edholm
Spannande Jenny. Ska prova,kanske med farsk timjan i som brytning till chokladen.
Fredrik
Bra idé Staffan! Berätta gärna hur det blev sen så vidarebefodrar jag till Jenny!
Mvh
/Fredrik
Christian
Provade den och till stor del tyckte familjen om den. Dock med två reservationer: Den blev lite för bitter, och för chokladig (för såsig). Den blir väldigt mäktig. Så jag skulle föreslå att den som lagar den funderar på att minska mängden choklad (kanske till 50 g), använder en ”lagom” mörk choklad (60-70%), eller kanske minskar mängden porter en aning, åtminstone med barn i familjen eller om man tänkt sig konsumera all såsen. Roligt och trevligt recept för en kulen vinterkväll – det luktar choklad i hela lägenheten!
Förresten – vad ska det stå på sista raden i ingredienserna? Koriander och koriander???