Stort tack till Daniel för ett enkelt och klassiskt recept på kalops.

Kalops från Hölö, på märgpipa
- 1 kg högrev (på bilden användes märgpipa)
- 4 st gula lökar
- 6 st morötter
- 3 st lagerblad
- 12 st kryddpepparkorn
- Köttbuljong ”så det täcker”
- salt och peppar
- Tärna köttet i 3cm bitar. Bryn köttet i en stekpanna i omgångar, lägg sedan i tryckkokaren.
- Lägg i lagerblad och mortlad kryddpeppar.
- Häll i buljong så det täcker (typ 1 tärning i 5dl vatten )
- Koka upp och låt gå i tryckkokaren i ca 20 min och låt sedan svalna så du kan öppna locket
- Hacka och stek löken i stekpannan, låt den gå en lång stund på låg värme
- Skär morötterna i mindre bitar, så stora som du vill äta dem
- När tryckkokaren svalnat så du kan öppna locket lägger du i lök och morötter
- Tillsätt salt och peppar om det behövs och låt koka 7-8 minuter till och låt sedan tryckkokaren svalna
Du borde nu ha mört och fint kött och inte överkokta morötter. Servera med kokt potatis.
Lämna ett svar