Stort tack till Daniel för ett enkelt och klassiskt recept på kalops.

Kalops från Hölö, på märgpipa

Kalops från Hölö, på märgpipa

  • 1 kg högrev (på bilden användes märgpipa)
  • 4 st gula lökar
  • 6 st morötter
  • 3 st lagerblad
  • 12 st kryddpepparkorn
  • Köttbuljong ”så det täcker”
  • salt och peppar
  1. Tärna köttet i 3cm bitar. Bryn köttet i en stekpanna i omgångar, lägg sedan i tryckkokaren.
  2. Lägg i lagerblad och mortlad kryddpeppar.
  3. Häll i buljong så det täcker (typ 1 tärning i 5dl vatten )
  4. Koka upp och låt gå i tryckkokaren i ca 20 min och låt sedan svalna så du kan öppna locket
  5. Hacka och stek löken i stekpannan, låt den gå en lång stund på låg värme
  6. Skär morötterna i mindre bitar, så stora som du vill äta dem
  7. När tryckkokaren svalnat så du kan öppna locket lägger du i lök och morötter
  8. Tillsätt salt och peppar om det behövs och låt koka 7-8 minuter till och låt sedan tryckkokaren svalna

Du borde nu ha mört och fint kött och inte överkokta morötter. Servera med kokt potatis.

Om Daniel

Daniel driver Innertemperatur.se, en sida där man finner rekommenderade innertemperaturer för olika typer av kött.