Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Kålpudding

Kålpudding, ett recept för din tryckkokare på klassisk husmanskost från Jenny Lundberg.

Ingredienser 4 port

  • 300 g köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten eller grädde
  • 1 ägg
  • salt , peppar
  • 1 msk sirap
  • 500 g vitkål
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja

Tillredning

  1. Blanda köttfärsen till jämn och ganska lös konsistens.
  2. Dela kålhuvudet, tag bort stocken och  skär det i mindre bitar.
  3. Lägg hälften av kålen i tryckkokaren, fördela köttfärsen ovanpå och lägg sedan på resten av kålen.
  4. Häll över vattnet blandat med soja.
  5. Tryckkoka 30 min.
  6. Severa med kokt potatis och lingonsylt till.

Om ingredienserna

Vitkål innehåller bland annat betakaroten, c-vitamin och kalium. Ägg innehåller mycket  folat, jod, selen, E-vitamin, järn och zink. Läs artikel om ägg

Tack Jenny för ett recept för tryckkokaren på klassisk husmanskost.

Trevligt tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Ärtor med fläsk

Nästa

Kalops

2 Kommentarer

  1. Lars Norgren

    Er sökmotor fungerar inte på ; tryck koka vitkål ??

  2. Hej. När jag söker kommer kålpudding upp som andra resultat i träfflistan.

    /Fredrik

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén