Kålpudding, ett recept för din tryckkokare på klassisk husmanskost från Jenny Lundberg.
Ingredienser 4 port
- 300 g köttfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 2 dl vatten eller grädde
- 1 ägg
- salt , peppar
- 1 msk sirap
- 500 g vitkål
- 1 dl vatten
- 1 msk soja
Tillredning
- Blanda köttfärsen till jämn och ganska lös konsistens.
- Dela kålhuvudet, tag bort stocken och skär det i mindre bitar.
- Lägg hälften av kålen i tryckkokaren, fördela köttfärsen ovanpå och lägg sedan på resten av kålen.
- Häll över vattnet blandat med soja.
- Tryckkoka 30 min.
- Severa med kokt potatis och lingonsylt till.
Om ingredienserna
Vitkål innehåller bland annat betakaroten, c-vitamin och kalium. Ägg innehåller mycket folat, jod, selen, E-vitamin, järn och zink. Läs artikel om ägg
Tack Jenny för ett recept för tryckkokaren på klassisk husmanskost.
Trevligt tryckkokning!
/Fredrik
Lars Norgren
Er sökmotor fungerar inte på ; tryck koka vitkål ??
Fredrik
Hej. När jag söker kommer kålpudding upp som andra resultat i träfflistan.
/Fredrik