Det finns många köttdelar som med fördel kan tryckkokas före grillning, exempelvis revbensspjäll och kamben som också kallas spareribs och ibland tunna revben. Kambenen är tunna och kan för-tryckkokas i 20-25 minuter för att sedan penslas in med glaze och grillas tills de får en fin yta. Fantastiskt gott!
Ingredienser
- 2kg kamben
- Buljong alternativt egen ”buljong” av rotfrukter, lök, salt samt kryddor.
Tillredning
- Dela kambenen så att de får plats i tryckkokaren, se bilden ovan.
- Lägg i alla ingredienser i tryckkokaren.
- Koka upp och låt koka på högsta tryck i 20 minuter.
- Låt svalna, kallvattenbad fungerar fint. Har märkt att köttet blir saftigare och håller samman bättre om det får svalna i sin kokvätska.
- Efter 20 minuter ramlar gärna benen av köttet. Använd en hålslev för att få upp dem utan att de faller sönder.
- Pensla in dem med glaze medans de är varma.
- Det går bra att grilla dem direkt, men man kan med fördel förbereda kokningen dagen innan de skall grillas.
- Servera med valfria tillbehör.
Marinad /glaze
Passar fantastiskt bra till ribs annat fläskkött. Fungerar också på kycklingben (chicken drumsticks).
- 1 dl råsocker
- 1 dl japansk soya
- 1 dl hoisin sås ( kan bytas mot japansk soya)
- 1,5 dl flytande honung
- 4 rivna vitlöksklyftor
- 2 tumstor bit finriven ingefära
- 1-2 dl ketchup
- Grovmalen svartpeppar
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar