Detta recept tillagas inte enbart i en tryckkokare, det är snarare en del av ingredienserna som förbereds genom tryckkokning, sen är det ugn alternativt stekning. Kikärtsbiffar är gott och nyttigt och dessa är helt vegetariska.

Just denna laddning med kikärtsbiffar gjorde jag i ugnen, vilket gjorde dem lite torrare än om de steks. Rekommenderar därför stekning istället. Receptet räckte till tio stora biffar:

Kikärtsbiffar. kikärtor och amarant förberedda i tryckkokaren.

Kikärtsbiffar

Ingredienser

  • 2 dl amarant
  • 5 dl torkade kikärtor som blötlagts över natten.
  • 1 matsked grönsaksbuljong
  • I matsked riven ingefära, en tesked torkad fungerar
  • 1 tesked salt
  • 2 matskedar garam masala
  • ½ tesked gurkmeja
  • 2 dl naturella cashewnötter

Tillredning

  1. Lägg ner kikärterna i tryckkokaren, häll i rikligt med vatten.
  2. Koka upp till högsta tryck, koka 25 minuter.
  3. Häll av vattnet, lägg kikärtorna i annat kärl.
  4. Lägg i amarant och 5 dl vatten i tryckkokaren, koka 15 minuter.
  5. Blanda amaranten med kikärtorna.
  6. Häll i alla kryddor.
  7. Hacka cashewnötterna och tillsätt dem.
  8. Använd en ”potatismosare” för att mosa innehållet.
  9. Forma till biffar
  10. Stek biffarna. Det går att göra dem i ugn, men de blir torrare.
  11. Servera med valfria tillbehör, exempelvis sallad och tzatziki.

Om ingredienserna

  • Kikärtor innehåller protein och fibrer.
  • Ingefära är bra för lederna och ämnesomsättningen.
  • Gurkmeja innehåller curcumin, en antioxidant.
  • Amarant innehåller mycket fibrer och högvärdigt protein.

Tar tacksamt emot kommentarer på receptet.

Smaklig måltid!

/Fredrik