Köpa tryckkokare?

Det finns många modeller av tryckkokare på marknaden i flera olika prisklasser. En vanlig fråga är vilken man skall köpa, och tyvärr finns inget givet svar. Genom att ställa sig själv några frågor kan man enklare komma fram till vilken modell och storlek som passar hushållet.

Storlek

Tryckkokare finns i flera storlekar, vanligast från 2,5 liter upp till 10 liter. Man brukar säga att 4,5 liter är avsedd för ett hushåll på två personer och en 6 liters kan förse en familj på fyra personer med mat. Själv har jag flera olika modeller och storlekar, brukar alltid rekommendera en på 6-6,5 liter till att börja med oavsett om det är ett enmanshushåll eller en familj med två barn. Det beror på att ibland vill man kunna göra större portioner, kanske tryckkoka två hela kycklingar, då behövs den större modellen.

Pris

Det skiljer en hel del i pris mellan olika märken och modeller, som vanligt får man oftast vad man betalar för. En tryckkokare för över 3000kr har oftast en mer gedigen kvalitetskänsla än en billigare modell. Trots detta rekommenderar jag att börja tryckkokandet med en enklare modell, exempelvis en Fissler Vitaquick.

Skillnaden i pris kan exempelvis innebära att mer stål använts i botten, något som fördelar värmen bättre och det underlättar när man skall koka risgrynsgröt. Som sagt, börja med en enklare modell och om tryckkokningen faller dig och dina matgäster i smaken kommer du troligen vilja ha åtminstone två stycken.

Skall du köpa tryckkokare, missa inte att läsa våra tester av tryckkokare. Nedan hittar ni lite bilder samt länkar till vart man kan köpa några av de modeller jag rekommenderar:

Lycka till med inköpet!

2 comments on “Köpa tryckkokare?
  1. Karin skriver:

    Hej,
    har du kollat på tefals tryckkokare?

  2. Fredrik skriver:

    Min syster har en stor tryckkokare av märket Tefal. Har ingen större erfarenhet utav dem. Går du i köptankar?

    /Fredrik

2 Pings/Trashbacks för "Köpa tryckkokare?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*