Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Korv Stroganoff

Trodde att jag hade ätit min sista korv Stroganoff när jag var liten. Faktum är att barn gillar detta och när man nu har egna tänkte jag att det var dags att göra en laddning i tryckkokaren!

Korv Stroganoff i tryckkokare

Korv Stroganoff i tryckkokare

Ingredienser

  • En falukorv, 800gram
  • 4 gula lökar, drygt 400 gram skalad vikt
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 msk tomatpuré (cirka 80 gram)
  • salt
  • vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva och strimla falukorven.
  3. Fräs lök och korv i en stekpanna.
  4. Tillsätt tomatpurén, fräs ytterligare ett par minuter.
  5. Lägg ner innehållet i stekpannan i tryckkokaren.
  6. Tillsätt grädde, mjölk och vitpeppar.
  7. Rör om ordentligt under uppkokningen för att förhindra att det bränner fast i botten.
  8. När det kokar kraftigt, sätt på locket.
  9. När högsta tryck uppnåtts, stäng av plattan.
  10. Låt tryckkokaren stå på plattan i fem minuter, ställ sedan åt sidan för att svalna.
  11. Smaka av med salt och vitpeppar. Ska barn äta räcker sannolikt sältan från korven. Barn under ett år skall inte äta tillsatt salt sägs det.
  12. Servera med jasminris eller annat tillbehör.

Om ingredienserna

Gul lök är som tidigare nämnts en bra källa till antioxidanten quercetin. Tomatpuré innehåller karetenoiden lycopene (en antioxidant). Har först testat receptet utan mjölk, men det brände fast eftersom det är för lite vätska i grädden, två deciliter mjölk gjorde susen.

Hjälp Tryckkokning.se genom att kommentera och länka till receptet.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Test av Fissler Vitaquick

Nästa

Kikärtslåda

6 Kommentarer

  1. Anders

    God Stroganoff, körde halva satsen och fick vidbränd botten, gissar att det blev för lite vätska i min 4,5L kastrull.., men som sagt den var god!

  2. Hej Anders!

    När man tillagar mjölkprodukter i tryckkokaren bränner det lätt fast. Rörde du om ordentligt under hela uppkokningen och väntade med att sätta på locket tills det stormkokade? Tryckkokare släpper ut olika mängder ånga och du kan prova med att tillsätta en skvätt vatten för att undvika det. Har själv bränt grädde några gånger och i detta recept har jag därför tillsatt lite mjölk.

    Mvh
    /Fredrik

  3. Janne

    Kan man fräsa korv och lök och sedan tomatpuré i tryckkokaren istället för stekpannan om man har har en tjock botten som på en Fissler vitavit premium?
    Slippa diska en stekpanna vore skönt.
    Mvh Janne

  4. Hej Janne!

    Det fungerar det med, och jag håller med om att det är skönt att slippa diska stekpannan. Vissa tillverkare av tryckkokare avråder dock från att steka i den och menar attt det inte är bra för tryckkokaren. Fräsa brukar jag göra i tryckkokaren, men ska man göra en gryta och vill bryna köttet tycker jag stekytan blir bäst i en gjutjärnspanna.

    Lycka till!

    PS Har du något bra recept, dela gärna med dig av det. DS

  5. Teresia

    Hej! Jag har precis köpt en crock pot express och ville göra detta recept. Nu chansar jag med tiden i maskinen denna gång men finns det en lätt sätt att räkna ut tider när man har ett vanligt recept att utgå ifrån eller som detta recept där vanlig tryckkokare använts? Mvh

  6. Hejsan,

    Kul! Det är för mig lite oklart vilket tryck Croc-Pot:en arbetar med. Utgå från att det är liknande som andra tryckkokare.

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén