Detta är ett recept jag lagat flera gånger under åren, men det har inte lagts upp här på Tryckkokning.se. Det är perfekt att förtryckkoka kycklingben för att sedan pensla dem med glaze/barbequesås för att sedan grilla dem alternativt köra i ugnen. Högsta tryck i fyra till fem minuter gör att köttet nästan ramlar av benen. EDIT: Lagt till ny bild och konstaterat att man gott kan tryckkoka dem 10 minuter också!

Kycklingben – Chicken Drumsticks
Ingredienser
- Ett paket kycklingben, brukar oftast vara 10 stycken som väger 900 gram.
- Buljong. Ett tips är att spara skal från morötter och palsternacka i en bunke i frysen. Annat som ger god smak är gul lök (inte skalet), stjälkselleri. Brukar ta det jag har hemma, men minst en morot, en palsternacka och en gul lök.
- Salt, cirka en matsked per liter. Används buljongtärningar behövs inte mer salt.
Tillagning
- Lägg ner alla ingredienser i tryckkokaren. Fyll på med vatten så att det täcker.
- Koka på högsta tryck i 4-5 minuter.
- Få ner trycket genom att försiktigt spola tryckkokaren med kallvatten.
- Ta upp kycklingbenen med en hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
- Pensla dem med valfri glaze/barbequesås. På bilden använder jag en kalorifri bbq-sås från Walden Farms, alternativet kan vara att blanda en egen barbequesås med recept hämtat från mina revbensspjäll:
- 1 dl råsocker
- 1 dl japansk soya
- 1 dl hoisin sås ( kan bytas mot japansk soya)
- 1,5 dl flytande honung
- 4 rivna vitlöksklyftor
- 2 tumstor bit finriven ingefära
- 1-2 dl ketchup
- Grovmalen svartpeppar
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Malin
Hej! Älskar dina recept och jobbar mig så sakta igenom dem allihopa! Undrar dock hur länge och på vilken temp du har kycklingbenen i ugnen? Jag lagar dem just nu och har bestämt mig för att försöka högsta värme i 10 minuter – vi får se hur det blir! Tusen tack för alla fantastiska recept för min älskade tryckkokare – utan denna hemsida skulle det bli betydligt sämre middagar hos oss…
Hälsningar, Malin
Malin
Hej! Vilken temperatur och hur länge ska kycklingen vara i ugnen?
Älskar din sida och dina recept – lagar ngt varje vecka från dessa!
Fredrik
Hej! Jag brukar köra 180 grader varmluft med grill påslaget. Viktiga är att de får en fin färg, brukar ta 15 minuter för mig. Tack för dina värmande ord!
Hälsningar Fredrik