Kycklingfilé är nyttigt och den blir extra saftig och god i en tryckkokare. Kycklingfilé kan användas som bas i en sallad, eller som ni ser på serveringsförslaget nedan, serveras med wokade grönsaker.

Kycklingfilé
När det gäller mängd brukar jag räkna med en kycklingfilé per person, men brukar alltid göra några extra när man ändå har tryckkokaren igång, perfekt till matlådan!
Ingredienser
- 6 Kycklingfiléer
- 2 Krossade vitlöksklyftor
- 1 Grovhackad gul lök
- Grönsaksbuljong
- 1 Torkad chili
- Salt
- Peppar
Tillredning
- Lägg i alla ingredienser utom kycklingen i tryckkokaren.
- Tillsätt ett par liter vatten, det ska senare täcka kycklingfiléerna.
- Rör om i tryckkokaren så att allt blandar sig, sätt på plattan.
- Stek kycklingfiléerna på hög värme för att ge dem en fin stekyta.
- Lägg i kycklingfiléerna i tryckkokaren, rör om och sätt på locket.
- När fullt tryck uppnåtts, låt det gå 20 minuter tills trycket lättar. På min tryckkokare innebär det koka upp med full värme, när trycket är fullt, sänk till halv värme, stäng av plattan cirka 5 minuter innan det ska vara klart.
- Servera! På bilden ser ni kycklingfilé med wokade grönsaker (gul lök, morötter, vitkål, ingefära, vitlök).
Om ingredienserna
Kycklingfilé innehåller mycket protein och är fettsnålt, det går fort att tillreda och belastar inte miljön lika mycket som vanligt kött. Experimentera gärna med vilka kryddor ni tillsätter, exempelvis kan ingefära ge god smak. Ingefära är dessutom bra för lederna och höjer ämnesomsättningen.
Smaklig måltid!
/Fredrik
Martina
Ska kycklingfiléerna tinas upp före tillagningen?
Fredrik
Hejsan Martina,
Den där gången åkte de ned frysta. Har tryckkokat ett antal hundra gånger efteråt. Filé blir egentligen inte bäst att tryckkoka, måste jag motvilligt erkänna. Kyckling vill jag få upp till 70-72 grader inuti och det är i stort sett omöjligt i en tryckkokare.
Mvh
/Fredrik