I veckan lagade jag pumpasoppa med min kollega Laura. Resultatet överträffade mina förväntningar. Stort tack för receptet och en god lunch Laura!

Lauras pumpasoppa – serveringsförslag
Ingredienser
- 1 pumpa, butternut används i detta recept.
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2,5 decilter vatten
- Salt och peppar
- 1 deciliter grädde, tillsätts efter tryckkokning. Kan bytas ut mot vegetariskt alternativ.

Ingredienser Lauras Pumpasoppa
Tillredning
- Skala och kärna ur pumpan.
- Skär den i kuber i storleken 3-4 gånger 3-4 centimeter.
- Riv vitlöken.
- Lägg i alla ingredienser UTOM grädden i tryckkokaren.
- Tryckkoka på högsta tryck i fem minuter. Ställ åt sidan och trycket sjunka. Är det bråttom kan tryckkokaren försiktigt spolas med kallvatten.
- Öppna tryckkokaren och kör innehållet med stavmixer till en slät konsistens.
- Tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar.
- Servera, gärna med ett gott nybakat surdegsbröd!
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Kalle Kula
kul sajt du har, som jag hittade när jag googlade efter råd om vilken pjäs som är prisvärd. har inte bestämt om jag ska köpa någon ännu.
Men det som gjorde mig nyfiken på tryckkokning var denna artikel/video. Receptet liknar ditt, men dom tar dessutom upp processen karamellisering:
https://www.nytimes.com/video/dining/100000001265540/in-the-kitchen-with-nathan-myhrvold.html
Fredrik
Tack Kalle Kula!
Intressant länk. Har inte testat att tryckkoka utan vätska, men det ser ju ut att fungera fint det där. Finns säkert annat man kan testa att karamellisera i tryckkokaren också. Kanske puré på potatis eller paltsternacka?