Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Mat med tryck av Anna Skipper

Har gått och sneglat på denna bok några gånger. Slutligen fick jag den i present av min syster. Det är en bra och inspirerande bok med flera goda recept, en perfekt början för att komma igång med tryckkokandet och mycket mer inspirerande än de manualer som ofta medföljer tryckkokaren.

Mat med tryck av Anna Skipper

Mat med tryck av Anna Skipper

Detta är inte en bok med lättlagad vardagsmat för stressade barnfamiljer utan nästan alla rätter innehåller många ingredienser och mycket färska örter, allt är illustrerat med tilltalande bilder och det är svårt att inte bli hungrig när man bläddrar i boken.

Avsnittet om bönor var intressant läsning och denna bok har helt klart ökat mina kunskaper inom ämnet tryckkokning. Ett av de tipsen i boken jag gillar mest är att använda linser för att reda köttgrytor, ett strålande sätt att få mer fibrer och mineraler samtidigt som man håller nere på vitt mjöl eller maizena. Testade detta nyligen och mina gäster kände smaken av linserna, men först efter jag berättat om det. Rekommenderas varmt!

Det är främst en receptsamling, trots detta finns det matnyttig information mellan recepten. En bok som rekommenderas för att snabbare komma igång med tryckkokandet!

Trevlig läsning!

/Fredrik

Föregående

Barnmat – Lammgryta med ris

Nästa

Barnmat – Lammfrikadeller

4 Kommentarer

  1. Snobben & Co

    Hej,

    Vill slå ett slag för boken ”Tryckkoka maten smakrikt på minuten” 2009 av Anna-Britta Ståhl o Viveca Annell! Lite mer basic än Skippers.

  2. Roligt att det kommer ut lite böcker som handlar om tryckkokning, har inte läst boken du nämner. Ska se om jag kan få tag på ett exemplar.

  3. Jag är stolt ägare till Tryckkokboken av Bråland, Emilsdotter, Holmberg från 1951. En mycket uttömmande bok om ämnet.

  4. Hej David. Började leta efter boken och den verkar inte finnas att köpa utan finns bara för att läsa på plats på Kungliga Biblioteket. Vore kul att titta i den, har du några favoriter i den?

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén