Har tidigare gjort ratatouille och lagt upp receptet. Här följer min bror Maxs variant, Maxad ratatouille. En skillnad är att detta tillagas med lite finess och att man rostar grönsakerna före tryckkokning.

Kan med fördel serveras till fläskben á la gyros. Maxad ratatouille passar till mycket, både fisk och kött. Nedan serverat med kycklingfilé och pasta. Allt måste inte tryckokas även fast det är att föredra. 😉

Maxad ratatouille

Maxad ratatouille

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 3 zucchini
  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 paket krossade tomater (lök och vitlök, andra fungerar också)
  • 3 dl vatten
  • 100 gram tomatpuré
  • 1 matsked råsocker
Maxad ratatouille, tillredning

Maxad ratatouille, tillredning

Tillredning

  1. Tärna aubergine och zucchini och rosta dem 60 minuter i ugn med olivolja, salt och peppar
  2. Skär gula löken i båtar, lite större bitar alltså.
  3. Fräs lök i olivolja i tryckkokaren. Salta och peppra.
  4. Pressa ned vitlöksklyftorna
  5. Fräs tomatpuréen en stund, släng ned en matsked råsocker samtidigt.
  6. Lägg i krossade tomater och vatten.
  7. Lägg i de rostade grönsakerna.
  8. Koka på högsta tryck i fem minuter.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik