Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Potatis och purjolöksoppa

Potatis och purjolöksoppa är snabblagat och gott. Serveras soppan med ett gott nybakat bröd fungerar den utmärkt som en middag.

Potatis och purjoloksoppa i tryckkokare

Potatis och purjolöksoppa i tryckkokare

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 1 stor purjolök
  • 1 stor gul lök
  • 1 decilite grädde
  • 1,5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • vitpeppar

Tillredning

  1. Skala potatisen, skär den i centimetertjocka slantar.
  2. Skär purjolöken.
  3. Hacka löken
  4. Stek potatis, purjolök och lök i en stekpanna, använd smör eller kokosfett. Stekningen ska inte ge ingredienserna färg, syftet är att locka fram alla smaker.
  5. Häll ner innehållet i stekpannan i tryckkokaren.
  6. Tillsätt vatten, grädde samt buljong och lite peppar.
  7. Koka upp på högsta tryck och låt det koka 10 minuter.
  8. Ställ tryckkokaren åt sidan för att låta trycket sjunka.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera! Soppan blir krämigare när den svalnat, vill man ha mer konsistens minskas vattenmängden med ett par deciliter.

Om ingredienserna

Purjolök innehåller c-vitamin och kalium, gul lök är en bra källa för antioxidanten quercetin. Soppan som helhet innehåller lite kolhydrater som dessutom blir långsamma om soppan för svalna. När potatis svalnar ombildas en del av kolhydraterna till resistent stärkelse.

Kommentera recepten på Tryckkokning.se!

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Tryckkokning på Facebook!

Nästa

Trattkantarellgryta

  1. Micke

    Enkelt och riktigt gott

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén