Potatis är perfekt för tryckkokaren. Färskpotatis har en något kortare koktid och det tar några kok att få till koktiden. En utgångspunkt är stora potatisar är 8-9 minuter. Personligen har jag lite svårt för potatisar som är hårda i mitten, vilket gör att jag hellre kokar för länge än för kort.

Potatis i tryckkokare
Om potatis
Potatis innehåller en del fibrer samt mineraler. Flera av dessa sitter i skalet. Det har debbaterats om att potatis innehåller snabba kolhydrater, en sanning med modifikation. När potatis svalnar omvandlas delar av stärkelsen till resistent stärkelse vilket gör potatis utmärkt för matlådan samt tillbehör i salladen.
Näringsinnehåll
Näringsvärde per 100 gram potatis:
Energivärde 77 kcal
Kolhydrater 17 gram, 89E% (Energiprocent)
Protein 2 gram, 10E%
Fett 0,1 gram, 1E%
7 mg kalcium
0,6 mg järn
53 mg fosfor
Potatisskal innehåller mycket fibrer, kalcium, järn, zink, fosfor samt B-Vitaminer.
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
4 Pingbacks