Potatisstomp är ett perfekt tillbehör till grillat kött och går mycket snabbt och enkelt att göra i tryckkokaren. Det gör inget om potatisen spricker lite, och i ärlighetens namn har det hänt att jag sprängt ett par potatisar i tryckkokaren!

Tryckkokt potatisstomp

Tryckkokt potatisstomp

Ingredienser (fem portioner)

  • 2kg färskpotatis
  • 100 gram smör
  • Dill (mängd oklar, hade ingen att tillgå)
  • svartpeppar
  • salt

Tillredning

  1. Skölj och borsta av potatisen
  2. Tryckkoka på högsta tryck i 7-8 minuter
  3. Ta ur trycket, själv ställde jag tryckkokaren i sjön.
  4. Häll av vattnet
  5. Lägg ner smöret
  6. Peppra på med en hel del svartpeppar
  7. Salta
  8. Mosa sönder potisen lite snabbt och grovt, rör om
  9. Smaka av med salt och peppar
  10. Servera!

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik