Potatisstomp är ett perfekt tillbehör till grillat kött och går mycket snabbt och enkelt att göra i tryckkokaren. Det gör inget om potatisen spricker lite, och i ärlighetens namn har det hänt att jag sprängt ett par potatisar i tryckkokaren!

Tryckkokt potatisstomp
Ingredienser (fem portioner)
- 2kg färskpotatis
- 100 gram smör
- Dill (mängd oklar, hade ingen att tillgå)
- svartpeppar
- salt
Tillredning
- Skölj och borsta av potatisen
- Tryckkoka på högsta tryck i 7-8 minuter
- Ta ur trycket, själv ställde jag tryckkokaren i sjön.
- Häll av vattnet
- Lägg ner smöret
- Peppra på med en hel del svartpeppar
- Salta
- Mosa sönder potisen lite snabbt och grovt, rör om
- Smaka av med salt och peppar
- Servera!
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar