Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Pulled Beef

För att få lite variation i tillvaron kan man som alternativ till Pulled Pork göra Pulled Beef. Det blir gott men inte riktigt lika saftigt som med fläsk-kött som innehåller mer fett. Har också haft som ovana att lägga på det färdiga köttet på grillen för att få en fin yta på det. Hoppa över det och låt det istället långsamt svalna i sin egen vätska. Grillningen tillför visserligen en yta men också ger ett torrare kött. EDIT: Hoppa över grillningen tar tid och gör köttet torrare. Servera köttet kokt, men låt det gärna svalna i vätskan.

Pulled beef servering

Pulled beef servering

Ingredienser

  • 1-2kg biff i bit
  • Buljong, gärna mörk oxfond. Fungerar också fantastiskt fint att lägga ned rotfrukter, lök, salt och kryddor.
  • 2-3 burkar (33cl) Root beer eller Coca-cola att koka köttet i.

Tillredning

  1. För att hålla nere koktiden kan köttet med fördel skäras i fyra större bitar.
  2. Lägg i alla ingredienser i tryckkokaren.
  3. Vätskan skall täcka köttet. Vid behov tillsätt en skvätt vatten. Ett tips är att lägga i en perforerad insats som håller köttet under ytan.
  4. Koka upp på högsta tryck.
  5. Kör på högsta tryck en knapp timme.
  6. Ställ åt sidan, köttet blir saftigare om det får svalna i kokvätskan.
  7. Servera med valfria tillbehör. Klassiskt är att lägga köttet i en fralla som toppas med en Coleslaw och en barbequesås. Min personliga favorit är Sweet Baby Rays.

Om Pulled Beef

Ett bra alternativ till Pulled Beef om man vill ha variation, inte äter fläsk eller vill hålla nere på fettet. Att tryckkoka kött ger en kort tillredningstid och sparar samtidigt in energi.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

Proteinpotatismos

Nästa

Manlavsgröt

4 Kommentarer

  1. Kaj Dahlberg

    Tänkte prova detta i helgen. En fundering bara. Blir inte rotsakerna lite väl kokta om man lägger i dom direkt?

  2. Filip

    Tack för receptet, det blev kalasgott!
    En timme i tryckkokaren räckte bra för att köttet skulle falla isär. Med tanke på hur extremt enkelt det var, kommer detta bli en återkommande rätt 🙂

  3. Testa gärna Pulled Pork också, tycker det blir aningen saftigare. Tack för din kommentar!

  4. Det blir väldigt sönderkokta, ligger med för att ge smak. Ungefär som buljong.

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén