Har kommit över ett litet parti viltkött efter några helger av hårt slit i terränglådan. Vilt innehåller oftast lite mer smak och är lite kraftigare i sin textur. Vildsvin passar fint för tryckkokning, har tidigare gjort Tunna revben av vildsvin. Denna gång är det dags för en variant av Pulled pork, där fläsket ersätts med vildsvin.

Tryckkokt Pulled Boar
Testade en något annorlunda smaksättning denna gång med inspiration från Asien. 😉
Ingredienser
- ~1kg karré från vildsvin
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 2 krm grovkrossad svartpeppar
- 1 tsk riven muskotnöt
- 1 msk olivolja
- 1 dl Soya
- 1 msk ättikssprit (12%)
- 1 tsk salt
- 1 tärning köttbuljont, eller en skvätt viltfond.
- Chiliflakes efter styrka samt tycke och smak. Färsk chili fungerar fint om man har.

Fransyska av vildsvin – före tryckkokning
Tillredning
- Hacka lök och vitlök grovt.
- Lägg alla ingredienser utom köttet i tryckkokaren. Blanda dem.
- Lägg i köttet, vänd runt det i kryddblandningen.
- Koka på högsta tryck minst 90 minuter.
- Servera!

Vildsvinet i Crock Pot Express – före tryckkokning
Allmänt
Har på sistone börjat testa att tryckkoka med mindre vätskemängd, det blir ofta bättre då det i en bra tryckkokare försvinner lite vätska och lätt blir en soppa av allt. 🙂
Trevlig tryckkokning!
/Fredrik
Lämna ett svar