Tryckkokning.se

Information och recept för tryckkokare

Pulled pork

Pulled pork, fläskkarré som tillagas i bit. Tar i ugnen 7 timmar. Varför ödsla så mycket tid när man kan tryckkoka den på två timmar och få ett fantastiskt resultat? Detta recept innehåller få ingredienser och blir riktigt gott!

Pulled Pork, tillagad i tryckkokare

Pulled Pork, tillagad i tryckkokare på två timmar!

Pulled pork går att göra på flera olika sätt och ett mycket enkelt sätt är att koka fläskkarrén i Root Beer och buljong i två timmar. Root Beer är inte öl utan en läsk med mycket speciell smak, påminner lite om tuggummit Jenka. Personligen tycker jag inte att Root Beer är det minsta gott, tvärtom, med det ger en mycket god smak till köttet.

Har lagat denna rätt två gånger, första gången i min lilla WMF på 2,5 liter och den var perfekt för 1kg kött, en Root Beer täckte precis köttet. I en större tryckkokare behöver man ha mer vätska och mest praktiskt är det då att tillaga pulled pork på två kilo kött. För två kilo kött använde jag en tryckkokare med den vanliga diamtern på 22 centimeter, exempelvis en Fissler  Vitavit Premium på 6,5 liter.

Ingredienser

 • 2kg fläskkarré i bit
 • 2 burkar Root Beer (33cl, totalt 66cl)
 • 3 buljongtärningar

Tillredning

 1. Skär fläskkarrén i två eller fyra bitar, detta göra att smakerna tränger in bättre och att gör det enklare att få plats med allt i tryckkokaren.
 2. Lägg ner alla ingredienser i tryckkokaren. Har du en perforerad insats kan den läggas ovanpå allt för att hålla nere köttet under ytan.
 3. Koka på högsta tryck i två timmar.
 4. Ställ åt sidan, låt gärna köttet vila i tryckkokaren i en halvtimme.
 5. Servera med barbequesås och bröd. Ett LCHF-alternativ är att använda en kalorifri barbequesås och servera med sallad.

Hur brukar du tillaga Pulled Pork? Kommentera gärna nedan, alternativt skicka in ditt egna favoritrecept.

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik

Föregående

BBQ-såser från Walden Farms

Nästa

Kycklingben – Chicken Drumsticks

3 Kommentarer

 1. Kan vara svårt att hitta Root Beer, i Örebro har ICA Maxi slutat ha den men hittade den hos City Gross. Så suveränt enkelt recept som blir så gott! Tackar och bugar!

 2. Otroligt bra recept! Så gott! Är ingen vän av att hålla på med detta i tre dagar som vissa recept anger.. Leve tryckkokaren!

 3. Tack! Det blir verkligen gott, det bör gå att göra den utan root beer. Har testat att kombinera root beer med vitlök och chipotle och det blev ännu godare. Recept mottages tacksamt!

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén