Ratatouille är ett snabblagat, nyttigt och gott tillbehör som med fördel kan användas som sås till kycklingfilé eller som i serveringsförslaget nedan, med viltfärsbiffar:

Ratatouille lagad i tryckkokare

Ratatouille lagad i tryckkokare, serverat med viltfärsbiff och potatis

Ingredienser

  • Två skivade gula lökar
  • Två skivade vitlöksklyftor
  • Kokosfett/smör till stekning
  • 1,5kg krossade tomater
  • Två zucchini i bitar
  • Två röda paprikor i bitar
  • Två matskedar honung
  • Fyra matskedar tomatpuré
  • En nypa salt
  • Ett par nypor svartpeppar

Beskrivning

  1. Fräs vitlök och gul lök med kokosfettet i tryckkokaren
  2. När löken blivit lite mjuk tillsätt krossade tomater.
  3. Lägg i zuccini, paprika, honung, tomatpuré salt och peppar.
  4. Stäng locket på tryckkokaren och koka upp till högsta tryck
  5. Låt koka i fem minuter, ställ åt sidan och låt svalna.
  6. Smaka av med salt och peppar

Serveringsförslag

Viltfärsbiffar, kokt potatis och ratatoille. Viltfärsbiffar går snabbt att göra och är nyttigt. Kött från vilda djur innehåller högre halt av omega 3 ett fett som många av oss får i oss för lite utav. Den högre halten beror på att vilda djur äter mycket gröna blad och skott, som innehåller omega 3. Uppfödda djur äter exempelvis spannmål, vilket ger ett kött med en annan näringssammansättning.

Ingredienser

  • 600gram köttfärs
  • 2 ägg
  • 150gram fetaost
  • basilika
  • en skvätt grädde
  • en finhackad rödlök
  • två nypor salt
  • svartpeppar

Tillredning

  1. Blanda ingredienserna
  2. Forma till biffar
  3. Stek

Om ingredienserna

Tomat innehåller mycket av antioxidanten lycopene, gul lök innehåller quercitin, en annan antioxidant som enligt denna artikel kan skydda mot cancer.

Alternativa ingredienser

Testa att ha i aubergine eller pumpa.

Trevligt tryckkokande!

/Fredrik