I somras besökte jag Kolarbyn vid Skinnskatteberg, några mil från Västerås. Stannade två nätter och givetvis hade jag med både tryckkokare och omnifuelköket! Blev inte så mycket tryckkokning då jag istället passade på att låna en Muurikka för matlagningen, en riktig kanonpryl som jag troligen kommer skaffa en egen av i framtiden.

Tryckkokning i Kolarbyn

Tryckkokning i Kolarbyn

Första dagen ville jag göra något enkelt, tunnbrödsrulle med räksallad, eller som det egentligen heter: -”tunnbrödsrulle me räääk”. Potatismos är perfekt att laga i tryckkokaren, går både fortare samtidigt som det blir godare jämfört med att tillagas i vanlig kastrull. Korven grillade jag över elden. På bilden ser ni innan jag ”rullade” ihop den. Tunnbröden man får på grillen är mycket större och det blev ingen vacker syn när jag hade fått ihop den, men riktigt gott var det!

Tunnbrödsrulle med räk

Tunnbrödsrulle med räk

Potatismoset gjordes med ett kilo potatis och en burk creme fraiche vilket ger ett riktigt gott mos! Koktiden om potatisarna delas är cirka fem minuter, se recept på potatismos.

När jag färdas med bil eller båt brukar jag försöka få med en tryckkokare och funderar på att dedikera en för att köra över öppen eld med. Någon annan som tryckkokar på andra platser än hemma?

Trevlig tryckkokning!

/Fredrik